Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

wine: failed to initialize: dlopen(/usr/local/lib/wine/ntdll.dll.so)


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 absolly

absolly

    Regular Member

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Locationholland
  • Graphics Card:AMD M370X
  • Operating System:OS X 10.9 (Mavericks)

Posted 09 April 2014 - 06:23 AM

some users seem to get this strange error when opening my goat simulator wrapper, non-steam seems to be the only one effected
it gives a wine is already running error and the error below in the logs

My System Specs:
- OS: Mac OS X 10.9.2
- CPU: Intel Core i5 1.7GHz
- RAM: 4GB 1333MHz DDR3
- Video:   Intel HD Graphics 3000 384 MB
- Disk Space: 120GB

Error Log(s):
wine: failed to initialize: dlopen(/usr/local/lib/wine/ntdll.dll.so, 258): image not found
Posted Image

#2 OfficialPiAddict

OfficialPiAddict

    Lurker

  • Members
  • 1 posts
  • Graphics Card:Intel HD Graphics 3000 384MB
  • Operating System:OS X 10.8 (Mountain Lion)

Posted 23 April 2014 - 03:09 AM

I have this issue, is there any way to fix it?

Id really like to play Goat Simulator :(

OfficialPiAddict out.

#3 doh123

doh123

    Wineskin Developer

  • Members
  • 4,279 posts
  • LocationOver here
  • Graphics Card:Geforce GT 650M, Intel HD 4000, Radeon 6750, Intel HD 3000, Geforce 320m (in 3 machines)
  • Operating System:OS X 10.8 (Mountain Lion)
  • I like to play:RPG and Strategy

Posted 23 April 2014 - 03:12 PM

No idea why it would be looking for that in that location.... Maybe a bug in Wine code somewhere with a hard coded location? Or, maybe a backup location when the original is not found?  Possibly a corrupt wrapper depending on differences in the compression tools used...?

#4 absolly

absolly

    Regular Member

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Locationholland
  • Graphics Card:AMD M370X
  • Operating System:OS X 10.9 (Mavericks)

Posted 23 April 2014 - 05:16 PM

the weird thing is this was only happening for some people
Posted Image

#5 doh123

doh123

    Wineskin Developer

  • Members
  • 4,279 posts
  • LocationOver here
  • Graphics Card:Geforce GT 650M, Intel HD 4000, Radeon 6750, Intel HD 3000, Geforce 320m (in 3 machines)
  • Operating System:OS X 10.8 (Mountain Lion)
  • I like to play:RPG and Strategy

Posted 23 April 2014 - 06:04 PM

View Postabsolly, on 23 April 2014 - 05:16 PM, said:

the weird thing is this was only happening for some people
I've seen instances of some people using 1 program to zip up a file, and someone else using another, and having minor corruption issues with similar symptoms... so not sure how you are distributing, and how they are receiving.  If its standard OSX built in zip, make sure they are not using some 3rd party program to unzip.  If its a compressed DMG then it really shouldnt have any issues, but I'd still ask them about any 3rd party software that may be handling it for them, like StuffIt, WinZip, or 7zx or the multitude of other compression software packages available.

#6 absolly

absolly

    Regular Member

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Locationholland
  • Graphics Card:AMD M370X
  • Operating System:OS X 10.9 (Mavericks)

Posted 23 April 2014 - 06:35 PM

ok i will try uploading a dmg version and check how that works thanks for your help
Posted Image




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users