Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Call Of Duty - Modern Warfare 2 - Help Post


  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#1 jimjimjimbob

jimjimjimbob

    Abandoned

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 424 posts
  • LocationUK
  • Operating System:Other OS/Not specified

Posted 14 November 2009 - 01:49 PM

As the CoDMW2 post has become full of thanks (  :cry:  ) it's become hard for people to get help. So I decided to start a new post here, JUST for the help. I've copied over some posts from the previous topic with the relevant help posts so it's easier to find what you want to!
Hello. Sadly i'm not active here on the Porting Team anymore, and therefore i cannot give support or answer questions to any of my posted Ports.

- jimjimjimbob

#2 Taeki

Taeki

    Currently on vacation

  • Members
  • 568 posts
  • LocationGermany
  • Graphics Card:ATi 4850 (512MB)
  • Operating System:Mac OS X 10.6 (Snow Leopard)

Posted 14 November 2009 - 01:49 PM

Awesome.
I installed the game some minutes ago.
Will try this wrapper. Hope it works :)

Edit:
Not working for me.
I can hear the sound but cant see anything (got a black screen).
Will it just work when i play it in a window?

Edit2: When i edit the config and change

Quote

seta r_fullscreen "1"
to 0 it wont start anymore :(

#3 r4nd0m

r4nd0m

    Rookie Porter

  • Members
  • Pip
  • 14 posts

Posted 14 November 2009 - 01:51 PM

Taeki said:

Awesome.
I installed the game some minutes ago.
Will try this wrapper. Hope it works :)

Edit:
Not working for me.
I can hear the sound but cant see anything (got a black screen).
Will it just run in a window?

works in fullscreen as well as in a window - try to start it from a terminal to see its output for any problems

here is a proof I just made in window mode
Posted Image

Taeki said:

Edit:
Not working for me.
I can hear the sound but cant see anything (got a black screen).
Will it just work when i play it in a window?

Edit2: When i edit the config and change

Quote

seta r_fullscreen "1"
to 0 it wont start anymore :(

probably a problem with the screen resolution set in MW2 ? as I wrote I can run it in 1920x1200 down to 640x480 and by cmd+enter even windowed ...

#4 Taeki

Taeki

    Currently on vacation

  • Members
  • 568 posts
  • LocationGermany
  • Graphics Card:ATi 4850 (512MB)
  • Operating System:Mac OS X 10.6 (Snow Leopard)

Posted 14 November 2009 - 01:52 PM

r4nd0m said:

works in fullscreen as well as in a window - try to start it from a terminal to see its output for any problems

here is a proof I just made in window mode

My Terminal says:
Spoiler


#5 r4nd0m

r4nd0m

    Rookie Porter

  • Members
  • Pip
  • 14 posts

Posted 14 November 2009 - 01:53 PM

so does mine, but it doesnt cause any problems:

Spoiler

edit:
try to reset MW2 - delete the contents from the Activistion/Modern Warfare 2/player directory and see if that works

#6 Taeki

Taeki

    Currently on vacation

  • Members
  • 568 posts
  • LocationGermany
  • Graphics Card:ATi 4850 (512MB)
  • Operating System:Mac OS X 10.6 (Snow Leopard)

Posted 14 November 2009 - 01:54 PM

r4nd0m said:

so does mine, but it doesnt cause any problems:

Even the same problem when i run it in a window:

Posted Image

I just can hear the sound...

#7 r4nd0m

r4nd0m

    Rookie Porter

  • Members
  • Pip
  • 14 posts

Posted 14 November 2009 - 01:55 PM

update:

*seems* to have some problems with ATI cards - no picture but sound works

probably one with an ATI card a bit more experience could have a look at it? I only got nvidia here and they seem to work just fine ...

greets
r4n

#8 robotriot

robotriot

    Rookie Porter

  • Members
  • PipPipPip
  • 88 posts

Posted 14 November 2009 - 01:56 PM

NEAT! thats amazing! this game totally just came out!

How are you guys going about installing this? crossover games isn't showing the installer. :/

#9 jimjimjimbob

jimjimjimbob

    Abandoned

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 424 posts
  • LocationUK
  • Operating System:Other OS/Not specified

Posted 14 November 2009 - 01:57 PM

robotriot said:

How are you guys going about installing this? crossover games isn't showing the installer. :/
I got a crazy installer error about tmp files when using both Wine & CX Games - I'm trying Parallels now.
Hello. Sadly i'm not active here on the Porting Team anymore, and therefore i cannot give support or answer questions to any of my posted Ports.

- jimjimjimbob

#10 adamcarter

adamcarter

    Regular Member

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 14 November 2009 - 01:58 PM

Ok I am able to get through the training round. but when it goes to load the next level I get a black screen with audio. but it just sounds like I am in the back of a truck. with the canopy down so the screen is black and it never loads the next level.
Not sure if its my game or the fact that i have a c2d macbook pro 128 mb of video ram 4gb of cpu ram.
Will try it out on a newer 256 mb video card mb pro unibody and see.

#11 Guest_dude1_*

Guest_dude1_*
  • Guests

Posted 14 November 2009 - 02:02 PM

whenm i load it i see nothing or hear nothing
i have  a nvidia 8600m

when i lauch it in terminal it says:
Spoiler


#12 jimjimjimbob

jimjimjimbob

    Abandoned

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 424 posts
  • LocationUK
  • Operating System:Other OS/Not specified

Posted 14 November 2009 - 02:02 PM

Has anyone else found that Night Vision doesn't work under NVIDIA 9400?
It always goes completely white:

Posted Image

Edit: Turn ON Anti-Aliasing to 2x or 4x and it works :)
Hello. Sadly i'm not active here on the Porting Team anymore, and therefore i cannot give support or answer questions to any of my posted Ports.

- jimjimjimbob

#13 jimjimjimbob

jimjimjimbob

    Abandoned

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 424 posts
  • LocationUK
  • Operating System:Other OS/Not specified

Posted 14 November 2009 - 10:22 PM

ATi Problem people - I may have a fix! Ok. Go into .app/Contents/Recourses/Preferences and open up "config". Find the line "VertexShaders" and change Y to N.

Report back your findings!
Hello. Sadly i'm not active here on the Porting Team anymore, and therefore i cannot give support or answer questions to any of my posted Ports.

- jimjimjimbob

#14 Guest_dhxoals_*

Guest_dhxoals_*
  • Guests

Posted 15 November 2009 - 05:37 AM

jimjimjimbob said:

ATi Problem people - I may have a fix! Ok. Go into .app/Contents/Recourses/Preferences and open up "config". Find the line "VertexShaders" and change Y to N.

Report back your findings!

I followed your instructions but it says Error during initialization: Video card or driver doesn't support vertex shader 2.0 or better-
any suggestions? Thanks!

#15 Basdart

Basdart

    Rookie Porter

  • Members
  • PipPip
  • 48 posts

Posted 15 November 2009 - 04:11 PM

Quote

I followed your instructions but it says Error during initialization: Video card or driver doesn't support vertex shader 2.0 or better-
any suggestions? Thanks!

i have the same error.

#16 Guest_nova_*

Guest_nova_*
  • Guests

Posted 15 November 2009 - 06:08 PM

^- same here, also changing "VertexShadersLevel" doesnt help nor ;"Provides full compliance with native vertex shaders 'mova' command (Yes/No) from Y to N

#17 Guest_Flashman7_*

Guest_Flashman7_*
  • Guests

Posted 15 November 2009 - 09:06 PM

how did i download the game? I didnt see any link

PD: Im new here i havent got more than 3 minutes. Drk refer me from clanhalo.net

thanks!

#18 jimjimjimbob

jimjimjimbob

    Abandoned

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 424 posts
  • LocationUK
  • Operating System:Other OS/Not specified

Posted 15 November 2009 - 09:31 PM

Flashman7 said:

how did i download the game? I didnt see any link

PD: Im new here i havent got more than 3 minutes. Drk refer me from clanhalo.net

thanks!
Hi, this is the help topic and not the actual game. For the game you can visit the topics that are under the "First Person Shooter" area of "Ported Games (Win)" you'll see lots of wrappers (we're in the process of updating the whole way of working with the site) which you can download then add the game into. For full games you need to have 25 posts to see the other area of the site which has them.

For this game there're 3 versions, I've found the Cider version the best (and so uploaded the full game which you can still grab until we're changed the site around). Here's the topic. If you reply to that topic you'll see the download links on the main post.
http://forum.porting...php?f=46&t=1974
Hello. Sadly i'm not active here on the Porting Team anymore, and therefore i cannot give support or answer questions to any of my posted Ports.

- jimjimjimbob

#19 Guest_turncoat_*

Guest_turncoat_*
  • Guests

Posted 15 November 2009 - 11:05 PM

hi, when i extract, I have a modern warfare 2 app but when i double click i just apears on the dock and than disappears immediately.
with what program should I unzip?
other things I have to do?
I got the fully ported version...

#20 Guest_agloris_*

Guest_agloris_*
  • Guests

Posted 18 November 2009 - 04:11 AM

I am also confirming that ATI cards only show a black screen. Makes me sad :(
My system:
Model Name: iMac
Model Identifier: iMac7,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.4 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 4 MB
Memory: 2 GB

ATI Radeon HD 2600 Pro:

Chipset Model: ATI,RadeonHD2600
Type: GPU
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 256 MB

EDIT: Used Crossover Games 8.0
Works just fine w/ Razor release.

EDIT2: Crossover Games doesn't work INGAME. That's unfortunate. Will try WineSkin wrapper.

#21 Guest_alkeyboy_*

Guest_alkeyboy_*
  • Guests

Posted 18 November 2009 - 06:27 PM

I don't have an ATI card so I think I'm going to give this a go (my MBP has a Nvidia 8600m)

Would you recommend I download the Razor or Skidrow release?

Do they both work with the wrapper?

#22 Guest_DonAnker_*

Guest_DonAnker_*
  • Guests

Posted 19 November 2009 - 03:31 PM

Im having issues with this.. I seem to have done everything right, but when i try to launch it, the icon just bounces a couple of times on the dock, and then dissapeares..

Please advise?

#23 strato

strato

    Novice Member

  • Members
  • 9 posts

Posted 20 November 2009 - 12:43 AM

its not letting me install it with crossover. gives a tmp file error or something?

#24 strato

strato

    Novice Member

  • Members
  • 9 posts

Posted 20 November 2009 - 10:19 AM

Posted Image

this is what I get :( Any ideas?


Crossover games 8.1 and snow leopard.

#25 Guest_cristomac24_*

Guest_cristomac24_*
  • Guests

Posted 22 November 2009 - 08:12 PM

DonAnker said:

Im having issues with this.. I seem to have done everything right, but when i try to launch it, the icon just bounces a couple of times on the dock, and then dissapeares..

Please advise?

Same here. Also, MW2 is installed to "Steam" and not "Activision" folder, I had to change around the plist as well but still no dice. :(

#26 spencer1375

spencer1375

    Experienced Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 24 November 2009 - 04:45 AM

still not working for me

#27 anubis233

anubis233

    Experienced Member

  • Members
  • PipPip
  • 32 posts

Posted 24 November 2009 - 06:41 PM

I got it running on my MBP with this cider wrapper but it was xtremely laggy. even if I put the graphics all low it still lags. It seemed way better in Windows. I don't know if this is common or not.
Why my Steam for MAC crashes all the time after logging in? I know it's a crossover port. I just don't know if it's a CXSkin port or a CX port.

#28 Guest_DonAnker_*

Guest_DonAnker_*
  • Guests

Posted 24 November 2009 - 11:08 PM

I got it working now on 2 different machines. Nvidia

What did the thing for me using getting a different release
Spoiler
since this one is without Steam.
And using WMWARE to install the Game.

What i would like is a way to play Special Ops on LAN - Is that something anyone has ideas on?

#29 mEttl

mEttl

    Experienced Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 posts
  • LocationCalgary / Alberta / Canada

Posted 25 November 2009 - 02:23 PM

i was able to start it, videos and all worked fine, game looks cool - used wineskin 1.1.32
only problem is, when i try to start missions (campaign/spec ops, doesnt matter, it happens with both) it begins to load, but the loading bar stops at about an eighth. music is laggs a bit every 9 secs, i can see everything, but still the bar doesnt move

#30 Guest_zetino_*

Guest_zetino_*
  • Guests

Posted 28 November 2009 - 01:33 PM

I have start the game with wineskin 1.1.32, but I can see only the video but I don't play because a directX error appears.
Who help me, please???




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users